Boodschappen in mijn dromen?

Vanaf januari 2024 droom ik regelmatig over mensen die zijn overleden en die ik bij leven heb gekend; privé of vanuit het hospice waar ik werk.

Het zijn altijd mooie en fijne dromen: heel warm en vriendelijk, liefdevol. In de dromen is er altijd een persoon die mij iets laat zien of aanwijst. Meestal is dat een bepaalde omgeving zoals je die hier op aarde niet ziet. Ook de kleuren en vormen zijn anders dan hier: ik ken ze niet en ik krijg ze niet helemaal exact gelijkend op doek, scherm of papier.

In zo’n droom wordt me gevraagd om te tekenen of schilderen wat ik te zien krijg en daar voldoe ik graag aan. Ten eerste omdat het plezierige dromen zijn en ten tweede omdat het erg fijn is om deze beelden vast te leggen.

Ik heb geen flauw idee of het allemaal echt is, of dat het mijn fantasie is die mijn dromen bepaalt, maar het zijn erg fijne dromen en ik word er altijd heel prettig uit wakker.
Het geeft mij in elk geval weer een bevestiging van mijn overtuiging dat er veel moois staat te wachten voor ons, wanneer we de oversteek naar het volgende bestaan maken.

Verder heb ik ook geen idee of er ook nog boodschappen voor mij of iemand anders in verwerkt zitten: ik ben geen paragnost of medium, althans niet dat ik weet.

Mocht er wel een bedoeling achter zitten dat vertrouw ik erop dat die wel duidelijk wordt in de loop van de tijd.

Tot die tijd zijn het gewoon leuke plaatjes en ik deel ze hier, voor wie het fijn vindt.

Het proces van tekenen:
Het schetsen doe ik op papier, daarna werk ik het uit, soms op papier of doek, maar meestal digitaal met een tekenprogramma (met pen en tekentablet: net als echt, alleen zonder papier. En gummen gaat een stuk makkelijker).
De schets kan ik meestal uit mijn herinnering aan de droom maken, maar soms gebruik ik voorbeelden, bijvoorbeeld een foto van internet om de vormen van een trap of boom goed te krijgen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven